Groeien en blijven leren!

Groeien en blijven leren!

Vrijdag 9 februari 2024

Groeien en blijven leren! 

Dit jaar werken we met een vernieuwd toets- en rapportagesysteem voor onze leerlingen. De doorstroomtoets voor groep 8 en de Leerling in Beeldtoetsen voor alle groepen geven een beter inzicht in de groei van kinderen. Het groeien en blijven leren is op alle niveaus belangrijk voor hun verdere schoolsucces. De voorgaande cito-toetsen gaven een vaste niveaubepaling. Leren is een doorgaand proces, waarvoor binnen het nieuwe toetssysteem meer aandacht is. 

Het Rapportfolio helpt de kinderen bij het begrijpen van hun eigen capaciteiten en mogelijkheden. Kinderen kunnen doorlopend inzicht hebben in hun resultaten en groeiproces. Ze kunnen werk toevoegen waar ze trots op zijn. Cognitieve vaardigheden zoals plannen, organiseren, en zelfregulatie, worden in kaart gebracht, belangrijke voorspellers van schoolsucces op alle niveaus. 

Groep 8 heeft begin dit jaar het rapport nog op papier meegekregen. Komend rapport zal alleen digitaal te bekijken zijn. Omdat het rapportfolio een uitgebreid document is, met foto's, zelfevaluaties en tabellen is het duurzamer om het rapport digitaal te bekijken. Alle ouders krijgen hier rond de rapportperiode een inlogcode en een begeleidende brief voor het interpreteren van de informatie voor. 

Docenten en ouders van de ouderraad zijn het erover eens dat het rapport voor de kinderen is en dat ouders alleen tijdens rapportperiodes toegang hebben tot de resultaten. Kinderen houden zo zelf de regie in handen als het om het bespreken van schoolresultaten gaat. 

 

Bezorgdheid over de verkeersituatie rond de school 

De school wordt groter, hierdoor is er meer verkeer rond de school. Met meer ouders die kinderen afzetten en ophalen, leidt dit tot opstoppingen en potentieel gevaarlijke situaties. Alhoewel het natuurlijk aan te raden is dat de kinderen zoveel mogelijk op de fiets of te voet gebracht en gehaald worden, is dat voor sommige mensen niet altijd mogelijk. Volgens de parkeerwachters is er genoeg parkeerplek op de pier. In de praktijk lijkt dit niet het geval, er wordt wel beboet bij parkeren op de stoep. Vanuit de ouderraad wordt de optie van een ‘kiss and ride’ geopperd om het verkeer meer te stroomlijnen. Een ouder heeft aangeboden het contact met de gemeente over de verkeerssituatie op zich te nemen. 

In eerdere gesprekken met de gemeente is een extra zebrapad naar de school afgewezen. Wel kunnen de docenten het stoplicht langer op groen laten staan, om over te kunnen steken met de hele klas tegelijk. Ook zijn er aanrijdroutes voor fietsers voorgesteld (fietspad tussen MAAS en Douane, niet het drukke kruispunt na de stoplichten) 

Gelukkig is er voor de ingangen van de school veel autovrije ruimte en zorgen de praktische verkeerslessen van ‘School op Seef’ voor betere verkeersvaardigheden van kinderen. We hopen dat nieuwe gesprekken met de gemeente tot aanpassingen zullen leiden, die de verkeerssituatie rond school veiliger maakt. 

 

Schoolfotograaf en ‘groen en blauw’ schoolplein 

De schoolfotograaf komt vrijdag 31 mei en maandag 3 juni. De werkzaamheden voor een ‘groen en blauw’ schoolplein zullen starten in januari 2025. 


Terug

St. Jobskade 14-16

3024 EN Rotterdam

010 4255385

bsmullerpier@nullrvko.nl