Team Toekomst

Team Toekomst

Donderdag 1 februari 2024

Graag wil ik u op de hoogte brengen van de organisatie Team Toekomst, waar wij als school sinds ongeveer een jaar trots mee samenwerken. Team Toekomst richt zich in eerste instantie op kinderen uit de middenbouw maar kan ook ondersteunen bij andere kinderen. Hier kunt u de introductie lezen van Team Toekomst zelf:

Haal het beste uit uw kind, haal het beste uit Delfshaven!


In Delfshaven is er ontzettend veel te doen voor kinderen. Denk aan sportverenigingen, muzieklessen, huiswerkbegeleiding en allerlei clubs. Maar niet alle ouders weten hoe ze van dit aanbod gebruik kunnen maken. Het vergt nu eenmaal veel organisatietalent om kinderen op te voeden en hen ook nog eens deel te laten nemen aan naschoolse activiteiten. Team Toekomst helpt jullie ouders met het gebruik maken van de mogelijkheden die er zijn. Ons programma is speciaal voor kinderen uit de middenbouw van de basisschool en duurt twee jaar. Wij richten ons vooral op het ontwikkelen van de talenten van uw kind. Door samen met buurtgenootjes te sporten, dansen, koken of knutselen leren zij nieuwe skills. Heeft uw zoon of dochter huiswerkbegeleiding nodig? Ook daar kunnen we bij helpen. En daar krijgen ze zelfvertrouwen van!


Elk kind wordt gekoppeld aan een linkwerker. De linkwerker is een ouder uit de wijk, net als u, die snapt waar u als ouder tegen aan loopt en die de tijd heeft om uw zoon of dochter te ondersteunen. De linkwerker is niet verbonden aan het wijkteam, dus zal de linkwerker geen meldingen doen naar gemeentelijke partijen. Want de linkwerker is er voor het kind. Met hem of haar bespreekt u waar uw zoon of dochter hulp bij nodig heeft en waar uw zoon of dochter van droomt: wat zou hij of zij het liefst na schooltijd doen en heeft uw zoon of dochter al een idee wat hij of zij later wil worden? De linkwerker maakt voor uw kind een op maat gemaakt plan. Hierin staat bijvoorbeeld wat uw kind graag wil leren of welke talenten het wilt ontwikkelen. Een vast onderdeel van ons programma is het uitkiezen van een sport. We helpen jullie om een leuke club of vereniging uit te kiezen en zorgen dat het kind lid kan worden.


U kunt verder lezen op teamtoekomst.nl. In het filmpje ziet u hoe Team Toekomst de krachten heeft gebundeld met SKVR.



Terug

St. Jobskade 14-16

3024 EN Rotterdam

010 4255385

bsmullerpier@nullrvko.nl