Verdriet

Verdriet

Vrijdag 29 september 2023

 

Beste ouders/ verzorgers, 

Zoals u wellicht gisteren heeft gehoord of gelezen heeft er een buitengewoon gewelddadig incident plaatsgevonden in Rotterdam. Met grote verslagenheid en verdriet hebben wij vernomen dat twee van de drie slachtoffers, verbonden zijn met onze school. Wij hebben geen woorden voor de impact die het heeft op het leven van dit gezin. Onze gedachten zijn bij hen. 

Maandag 2 oktober zullen wij, waar nodig, in de groepen op gepaste wijze aandacht besteden aan deze situatie. Hierin is leidend dat we aandacht hebben voor wat er is gebeurd, maar dat we de rest van de lesdag zo gewoon mogelijk invullen zoals de kinderen van ons gewend zijn. We besteden alleen aandacht aan deze gebeurtenis in groepen waar kinderen zelf met verhalen omtrent deze gebeurtenis komen. Daar zal de leerkracht in gesprek gaan met de kinderen, passend bij hun vragen, verhalen en leeftijdsfase. Hierin laten we ons begeleiden door de deskundigen van het bestuur. Indien het niet speelt bij de kinderen, dan starten deze groepen gewoon zoals ze gewend zijn. 

We kunnen ons voorstellen dat u als ouder/verzorger vragen heeft. De bedrijfsmaatschappelijk werker van de RVKO (Martine Zannis), is maandag 2 oktober de hele dag op school aanwezig. Mocht u behoefte hebben aan een gesprek, kunt u mailen naar Mascha van Driel of Petra Notenboom. Wij laten u dan zo spoedig mogelijk weten hoe laat u terecht kunt.

Ook staan wij bij de ingang en is er ruimte voor een gesprek en koffie in de speelzaal. 

Tot slot: Wij zullen er alles aan doen om deze ingrijpende en verdrietige situatie zo goed mogelijk te begeleiden, in het belang van alle kinderen. 

Met warme groet, 

Mascha van Driel en Petra Nootenboom


Terug

St. Jobskade 14-16

3024 EN Rotterdam

010 4255385

bsmullerpier@nullrvko.nl