Kinderboekenweek

Kinderboekenweek

Donderdag 21 september 2023

Kinderboekenweek 2023 thema ‘Bij mij thuis’

Dit jaar is het thema van de Kinderboekenweek ’Bij mij thuis’. Thuis betekent voor iedereen iets anders en thuis bestaat in veel verschillende vormen. Deze diversiteit vieren wij dit jaar en we praten over de verschillen en gelijkenissen. Leer over thuissituaties in verre landen of van verschillende soorten huizen. Niet ieder huis hoeft een thuis te zijn.

Ook dit jaar willen wij weer de hal van de school versieren in het thema van de Kinderboekenweek. Wij vragen u om een (liefst uitgeprinte) foto van uw gezin, het huis of uw kind in huis mee te geven. Deze foto’s kunt u bij de leerkracht van uw kind inleveren op dinsdag 26 september.

De afgelopen weken zijn er al groepen met het thema gestart. Door onderzoekend en ontwerpend te leren gaan zij met het thema aan de slag. Bij de kleuters gaan de kinderen vooral spelend met het thema werken.

Alle groepen gaan een museum bezoeken. Het Belasting- en Douane museum, het Fotomuseum, het Wereldmuseum en Masamuda staan op het programma. Hier zullen de kinderen met het thema aan de slag gaan.

Ook komen er in het kader van de Kinderboekenweek schrijfsters op bezoek in de klas. Zij zullen met de kinderen interactief aan de slag gaan met een speciaal ontwikkelt Kinderboekenweekprogramma.

Op woensdag 4 oktober openen wij traditioneel de Kinderboekenweek met een toneelstukje gespeeld door de leerkrachten, om 8.30 uur zal dit voor de school te zien zijn. U bent welkom om te blijven kijken samen met de kinderen.

Op vrijdagmiddag 13 oktober om 15.00 uur organiseert boekhandel Amesz een boekenmarkt met kinderboeken voor alle leeftijden. Bij aanschaf van een boek krijgt u het kinderboekenweekgeschenk cadeau. De boekenmarkt zal boven in de hal plaatsvinden.

Door de invulling van het thema hopen wij het leesplezier van de kinderen te bevorderen. Wie leest, heeft de wereld aan zijn voeten! (Voor)lezen ligt aan de basis van de taal- en leesontwikkeling van kinderen. Lezen verruimt ons denken en leert ons om anderen beter te begrijpen. Twee pijlers die wij op de Müllerpier erg belangrijk vinden. Via onderstaande link kunt u de belangrijkste wetenschappelijke inzichten over het belang van lezen vinden. 

https://www.lezen.nl/blog/waarom-doet-lezen-ertoe/

Belangrijke data op een rij:

dinsdag 26 september: foto's inleveren bij de juf of meester
woensdag 4 oktober 8.30 uur: opening van de kinderboekenweek
vrijdag 13 oktober 15.00 uur: boekenmarkt


Terug

St. Jobskade 14-16

3024 EN Rotterdam

010 4255385

bsmullerpier@nullrvko.nl