Mooie start van het schooljaar!

Mooie start van het schooljaar!

Donderdag 31 augustus 2023

Goede start van het schooljaar!

Het nieuwe schooljaar is alweer 2 weken oud. Iedereen is alweer een beetje gewend aan zijn nieuwe klas en juf of meester. We zijn erg blij dat de school weer is gevuld met vrolijke kindergeluiden!

Aanstaande dinsdag vindt de algemene ouderavond plaats. Op deze avond wordt er informatie gegeven over de groep van uw kind. In de bovenbouw wordt er ook gesproken over de weg naar het voortgezet onderwijs. De avond is van 19.00 uur tot 20.00 uur.

 

Overblijf goed geregeld

Tijdens de overblijf werken we niet meer samen met Kiddoozz. De overblijf wordt nu geregeld door het team zelf. De afgelopen 2 weken hebben we gemerkt dat dit voor de kinderen erg prettig is. De juffen en meesters die buiten staan zijn voor de kinderen allemaal bekende gezichten en de regels en afspraken zijn voor iedereen duidelijk. 

 

Nieuwe collega's

Meester Bart en juf Vanessa zijn dit jaar bij ons op de Müllerpier gaan werken. In onderstaand stukje stellen zij zich kort voor:

Hallo allemaal!
Mijn naam is Vanessa van der Waal (42 jaar) en sinds dit schooljaar juf van groep 3b op deze school. Enkele jaren geleden heb ik de keuze gemaakt om bij de RVKO het Zij-instroomtraject te volgen en de stap te maken naar het Basisonderwijs. Ik kom oorspronkelijk uit het welzijnswerk, gestart in de kinderopvang en heb verschillende facetten van het welzijnswerk gezien. Van kinderwerk, jongerenwerk, jongerencoaching, ouderconsulent, na bijna 20 jaar was het toch tijd voor de stap! En nog geen dag spijt van mijn keuze! Na een aantal jaar groep 3 op de Jozefschool in Hoek van Holland heb ik nu gekozen voor de Müllerpier. De auto blijft tegenwoordig staan, ik stap nu op de fiets! Naast juf ben ik moeder van een zoon van 10 jaar die meestal luistert naar de naam Jayce, en vriend Marc die mag niet ontbreken. In mijn vrije tijd vind ik het fijn om te suppen, golfsurfen of zijn wij te vinden bij ons tuinhuis. Met slecht weer is Netflix favoriet of een lekker boek! 

Hallo mijn naam is Bart Kneppers (57) sinds 1 augustus in dienst bij RVKO en leraar in groep 6 op de Müllerpier!
Daarvoor werkte ik 10 jaar bij Mad Science, een bedrijf dat wetenschap en techniek promoot voor het primaire onderwijs. Dat doen ze door lessen te geven in de klas tijdens en na schooltijd over allerlei wetenschappelijke onderwerpen van groep 1 tot en met groep 8. Vulkanen, skeletten, krachten, chemie, wiskunde noem maar op. Ik was daar eveneens verantwoordelijk voor de ontwikkeling van lessen, begeleiden van collega's en als showmaster in theater, televisie en scholen. Ik werkte o.a. samen met musea, TU Delft en SHELL. 
Natuurlijk heb ik ook in het onderwijs gewerkt en mijn opleidingen gedaan. Wel pas na een "carrière switch". 
Oorspronkelijk startte ik met een opleiding aan de Hogere Hotelschool Den Haag. Na jaren in hotellerie in binnen- en buitenland werkte ik als leidinggevende bij diverse bedrijven. NS, ABN AMRO, Ontwerpbureau's en... kinderopvang om maar wat te noemen. Dat laatste gaf mij de link naar het onderwijs. Kinderen vind ik gaaf om mee te werken én ik wilde meer doen en minder managen. Vandaar dat ik mij omschoolde bij Pabo Rotterdam en aan de slag ging in het onderwijs in 2010.
Ik woon in Vlaardingen ben getrouwd en we hebben twee zoons. Uiteraard zijn deze eerste weken spannend. Maar de support die ik ervaar van collega's én kinderen maakt dat ik mij snel thuis voel. We gaan er een topjaar van maken!
 
In de volgende nieuwsbrief zullen andere nieuwe teamleden iets kort over zichzelf vertellen.
 
 
Activiteiten buiten school
 
Groep 7 is op donderdag naar de schooltuin geweest. En wat hadden ze een superoogst! Tassen met courgettes en sperziebonen zijn er mee naar huis gegaan. 
Groep 7 en 8 zijn hebben vandaag een bezoek gebracht aan de Wereldhavendagen. 
 
 
Op tijd op school
 
Vanaf 8.15 uur zijn de deuren van de school open en staan de leerkrachten van de lagere groepen buiten. Om 8.30 uur begint de les en moet iedereen op school zijn. Wij vinden het belangrijk om de dag met iedereen te starten, zodat de kinderen geen informatie of instructies missen. 
Mocht uw kind een keertje te laat zijn, dan kan dat natuurlijk gebeuren. Vanaf volgende week krijgt hij/zij dan een briefje mee naar huis. Bij vijf of meer keer te laat van vakantie tot vakantie volgt er een gesprek met de directie. 
 
Thema 'Bij mij thuis'
 
Het eerste thema waar we dit jaar mee gaan werken is het thema 'Bij mij thuis' (het thema van de kinderboekenweek). We verkennen het onderwerp door vragen te stellen als; 'Wat maakt je huis je thuis?', 'Is het bij jou anders dan bij een ander?', Kan je huis overal staan? enz...... Hieruit kunnen allerlei onderzoeksvragen en ontwerpmogelijkheden ontstaan. Door het ontwerpen van een product (schema, muurkrant, lapbook, maquette, onderzoekspraktijk enz..) kunnen kinderen kennis en vaardigheden opdoen. Kinderen leren zo vanuit verwondering en intrinsieke motivatie (belangrijke 21e eeuwse vaardigheden). Lennard van de Akker (leerkracht groep 8 en PABO-docent natuur en techniek) begeleid dit proces samen met de werkgroep Onderzoekend en Ontwerpend Leren.

Terug

St. Jobskade 14-16

3024 EN Rotterdam

010 4255385

bsmullerpier@nullrvko.nl