Avondvierdaagse Delfshaven

Woensdag 17 mei 2023

                                                                              Rotterdam, 17 mei 2023

Beste ouders/ verzorgers,

 

Avondvierdaagse

Ook dit jaar is er weer een avondvierdaagse in Delfshaven. 12 t/m 15 juni wordt er in Delfshaven de avondvierdaagse georganiseerd voor basisscholen. Dit wordt een editie om nooit te vergeten, omdat het de 15e keer is dat deze legendarische loop wordt georganiseerd.

Wij doen hier aan mee, samen met vele andere basisscholen uit Delfshaven. Bij de avondvierdaagse wandelen de kinderen vier avonden achter elkaar routes van 5 kilometer of 7,5 km. De kinderen kunnen kiezen tussen 5 kilometer (groepen 1 t/m 5) of 7,5 km (groepen 6 t/m 8). Uiteraard kunnen de kinderen uit groep 6-7-8 ook voor de 5 kilometer kiezen. Op donderdag krijgen ze een welverdiende medaille. De kinderen die 5 km lopen starten elke avond om 19.00 uur (verzamelen om 18.45 uur). De kinderen die 7,5 km lopen starten om 18.30 uur (verzamelen om 18.15 uur).

De ervaring leert dat de avondvierdaagse voor kinderen van de kleutergroepen als zwaar ervaren wordt. U kunt zelf het beste inschatten of het voor uw kind haalbaar is om mee te doen aan dit evenement.

 

Inschrijving

U kunt uw kind inschrijven voor de avondvierdaagse. Op maandag krijgen alle oudste kinderen een inschrijfformulier mee naar huis. Deze kunt u thuis rustig invullen. U kunt het ingevulde inschrijfformulier inleveren en het inschrijfgeld á € 3,00 (via QR code) betalen bij de inschrijftafel op school op de volgende dagen:

dinsdag              8.15 - 8.45 uur

woensdag           8.15 – 8.45 uur en 11.30-12.00 uur

vrijdag               8.15 - 8.45 uur

De inschrijftafel staat boven in de hal van de school.

  

Praktische informatie

De avondvierdaagse gaat van start vanaf het Heemraadsplein. Daar staat een Müllerpiertafel waar vandaan de kinderen gezamenlijk vertrekken per school.

De kinderen ontvangen een stempelkaart waarop ze iedere avond bij de Mullerpiertafel voor de start een stempel krijgen. Op deze stempelkaart staat ook een noodnummer van de organisatie voor noodgevallen. Daarnaast ontvangen de kinderen ook een button, zodat goed zichtbaar is bij welke school zij horen. Deze button dienen de kinderen iedere avond zichtbaar te dragen en op vrijdag 16 juni weer op school bij de eigen leerkracht in te leveren.

 

Wat wordt er van u als ouder verwacht tijdens de avondvierdaagse?

Van u als ouder wordt verwacht dat u zelf als begeleiding meeloopt tijdens de avondvierdaagse, ook bij de bovenbouw. Uit ervaring – en enkele kleine incidenten - leert dat kinderen én ouders toch iets meer discipline moeten handhaven. Van alle ouders en begeleiders wordt dan ook gevraagd om er voor te zorgen dat de kinderen zich ‘gedragen’. De begeleiders (ouders) zijn verantwoordelijk voor het bij elkaar houden van de kinderen en zorgen dat er veilig wordt overgestoken. Dit kan betekenen dat een school ‘in gedeeltes’ oversteekt. Dit is op aangeven van de verkeersregelaar en wij gaan er van uit dat begeleiders/ouders de aanwijzingen van de verkeersregelaars opvolgen.

 

Overige informatie

De organisatie van het evenement benadrukt dat de kinderen geen lolly’s mogen eten tijdens het lopen. Verder is de ervaring dat teenslippers onverstandig zijn tijdens de avondvierdaagse en dat zij in verband met de grote opkomst en de veiligheid buggy’s/kinderwagens afraden.

 

Wij hopen op een onvergetelijke editite van de avondsvierdaagse!


Terug

St. Jobskade 14-16

3024 EN Rotterdam

010 4255385

bsmullerpier@nullrvko.nl