Avondvierdaagse 2024

Avondvierdaagse 2024

Maandag 13 mei 2024

Avondvierdaagse

Ook dit jaar is er weer een avondvierdaagse in Delfshaven. Maandag 3 t/m donderdag 6 juni wordt er in Delfshaven de avondvierdaagse georganiseerd voor basisscholen. Wij doen hier aan mee, samen met vele andere basisscholen uit Delfshaven. Bij de avondvierdaagse wandelen de kinderen vier avonden achter elkaar routes van 5 kilometer of 7,5 km. De kinderen kunnen kiezen tussen 5 kilometer (groepen 1 t/m 5) of 7,5 km (groepen 6 t/m 8). Uiteraard kunnen de kinderen uit groep 6-7-8 ook voor de 5 kilometer kiezen. Op donderdag krijgen ze een welverdiende medaille.

 

De ervaring leert dat de avondvierdaagse voor kinderen van de lagere groepen (kleutergroepen, groep 3) als zwaar ervaren wordt. U kunt zelf het beste inschatten of het voor uw kind haalbaar is om mee te doen aan dit evenement.

 

Inschrijving

U kunt uw kind inschrijven voor de avondvierdaagse. Bij deze brief ontvangt u een inschrijfformulier.  
De kosten voor deelname bedragen € 3,00 per kind. U kunt het ingevulde inschrijfformulier inleveren en het inschrijfgeld (via QR code) betalen bij de inschrijftafel op school op de volgende dagen:

dinsdag 14 mei             8.15 - 8.45 uur

woensdag 15 mei          8.15 – 8.45 uur en 11.30-12.00 uur

De inschrijftafel staat boven in de hal van de school.
NB. Contant betalen is dit keer niet mogelijk!

 

Praktische informatie

De avondvierdaagse gaat van start vanaf het Heemraadsplein. Daar vandaan vertrekken alle kinderen per school. Er is een starttafel voor de Müllerpierschool, waar de kinderen van onze school verzamelen. De kinderen ontvangen een stempelkaart waarop ze iedere avond bij de Müllerpiertafel voor de start een stempel krijgen. Op deze stempelkaart staat ook een noodnummer van de organisatie voor noodgevallen.

De kinderen ontvangen voorafgaand aan de avondvierdaagse een t-shirt van school, zodat goed zichtbaar is dat ze bij de Müllerpier horen. Dit t-shirt dienen de kinderen iedere avond zichtbaar te dragen en op vrijdag 7 juni weer op school bij de eigen leerkracht in te leveren. NB. Was het shirt niet, dit doen we op school! (om verkleuring te voorkomen)

 

Wat wordt er van u als ouder verwacht tijdens de avondvierdaagse?

Als ouder bent u zelf verantwoordelijk voor uw kind. Er wordt van u als ouder verwacht dat u zelf als begeleiding meeloopt of voor begeleiding zorgt tijdens de avondvierdaagse, ook bij de bovenbouw.
Aan alle ouders en begeleiders wordt dan ook gevraagd om er voor te zorgen dat de kinderen zich fatsoenlijk gedragen. Pesten en bijvoorbeeld uitjoelen van andere scholen hoort hier dus niet bij! De begeleiders (ouders) zijn verantwoordelijk voor het bij elkaar houden van de kinderen en zorgen dat er veilig wordt overgestoken. Daarbij moeten altijd de aanwijzingen van de verkeersregelaars worden opgevolgd. Dit betekent soms ook dat een school ‘in gedeeltes’ oversteekt.

 

Overige informatie

De organisatie van de avondvierdaagse benadrukt dat de kinderen geen lolly’s mogen eten tijdens het lopen. Verder is de ervaring dat teenslippers onverstandig zijn tijdens de avondvierdaagse. In verband met de grote opkomst, mogelijke trappen/drempels tijdens de route én de veiligheid worden buggy’s/kinderwagens afgeraden.

Voor meer informatie over de avondvierdaagse en voor antwoorden op veelgestelde vragen, bezoek: www.delfshaven4daagse.nl

 

Wij hopen op wederom een onvergetelijke en gezellige editie van de avondsvierdaagse!


Terug

St. Jobskade 14-16

3024 EN Rotterdam

010 4255385

bsmullerpier@nullrvko.nl