Nieuws Müllerpier 23-09-2021

Nieuws Müllerpier 23-09-2021

Donderdag 23 september 2021

Kennismakingsgesprekken

Volgende week dinsdagmiddag, dinsdagavond en donderdagmiddag zijn er kennismakingsgesprekken. Als u zich nog niet heeft ingeschreven voor deze gesprekken wilt u dit dan zo snel mogelijk doen? De gesprekkenplanner staat tot en met vrijdag open. 

Tijdens deze gesprekken kunt u samen met uw zoon/dochter kennismaken met de groepsleerkracht.

 

Kunstlessen

Om de week krijgen de kinderen kunstlessen van Anne van Eck. Zo zijn er in de kleutergroepen postduiven gemaakt met houtskool en zijn de kinderen in de andere groepen bezig geweest met abstracte kunst. Hieronder stelt Anne zich voor:

Hoi, mijn naam is Anne van EckVanaf september kom ik elke dinsdag op basisschool Müllerpier kunstlessen geven. Ik ben beeldend kunstenaar en geef al 19 jaar parttime les naast mijn kunstenaarschap. Ik heb al een aantal workshops mogen verzorgen voor deze leuke school.

Met mijn lessen wil ik kinderen hun eigen talenten laten ontdekken en laten zien en ervaren hoe leuk kunst is. Het mooie van kunst is dat het nooit gaat om goed, fout, mooi, lelijk of saai, maar dat je wordt aangezet om over de dingen na te denken. Kunstwerken stellen eigenlijk vragen en juist daarom is het zo leuk voor kinderen om naar kunst te kijken en ermee bezig te zijn. Spelenderwijs worden kinderen nieuwsgierig gemaakt naar het nog onbekende. Kinderen leren van elkaar en over hoe ze kijken. De lessen vragen een onderzoekende houding van het kind en stimuleren een eigen vertaling van het onderwerp. Kinderen maken zo een op een laagdrempelige manier kennis met kunst. 

Ik heb er ontzettend veel zin in en hoop jullie allemaal te zien bij een tentoonstelling van de kinderen!

 

Corona

Wij krijgen regelmatig de vraag wanneer kinderen niet naar school mogen en wanneer wel. Via onderstaande link kunt u de beslisboom zien waarin u via het stroomschema kunt zien of uw kind wel of niet naar school mag. Bij twijfel kunt u altijd even contact opnemen met de directie. 

beslisboom

 

Lerarentekort

Via onderstaande link kunt u een brief vinden van ons bestuur m.b.t. het lerarentekort.

Brief van het bestuur


Terug

St. Jobskade 14-16

3024 EN Rotterdam

010 4255385

bsmullerpier@nullrvko.nl