Nieuws Mullerpier, 19-03-2021

Nieuws Mullerpier, 19-03-2021

Vrijdag 19 maart 2021

Pasen

Dinsdag 30 maart zullen alle groepen paaseitjes zoeken op het schoolplein. Vanwege de coronamaatregelen zorgen we ervoor dat er steeds maar 1 groep tegelijk op een plein aanwezig is.

Woensdag 31 maart vieren we Pasen op de Müllerpier. Dit begint met het traditionele paasontbijt.

Vanwege de richtlijnen omtrent Corona zal het paasontbijt in aangepaste vorm plaatsvinden. Op maandag 22 maart krijgen de kinderen van de groepen 1 t/m 4 een lootje mee naar huis, waarop zij informatie over zichzelf schrijven en eventuele allergieën. De groepen 5 t/m 8 zullen dit lootje zelf op school invullen. Kunt u ervoor zorgen dat het ingevulde lootje op woensdag 24 maart bij de leerkracht weer ingeleverd is? Op vrijdag 26 maart krijgt iedere leerling een lootje van een andere leerling mee naar huis, samen met een lege doos. Deze doos moet dan versierd worden. We willen u vriendelijk verzoeken om de kinderen te begeleiden bij het versieren van de doos.

Uw kind neemt op dinsdag 30 maart de versierde doos weer mee naar school. Omdat de regels omtrent hygiëne aangescherpt zijn, zullen wij de dozen zelf vullen met een heerlijk ontbijtje. Op woensdag 31 maart mogen de leerlingen traditiegetrouw in hun pyjama naar school komen! Na het ontbijt gaan de kinderen creatief aan de slag om een mooie paasknutsel te maken. 

Donderdag 1 april is er een studiedag en zijn de kinderen vrij. Vrijdag 2 april (Goede Vrijdag) en maandag 5 april (tweede paasdag) zijn de kinderen ook vrij. Zij worden dinsdg 6 april weer op school verwacht. 

  

Verjaardagtraktaties en lunch

We willen u vragen om de verjaardagtraktaties klein te houden en het liefst gezond. Met regelmaat zien we vrij grote zakken snoep voorbijkomen. Dit is niet nodig en ook niet gezond. 

Ook in de broodtrommels van de kinderen zien we met regelmaat koeken en soms ook snoep. Wilt u erop letten dat u uw kind een gezonde lunch meegeeft?

 

Schoolsporttoernooien

De gemeente Rotterdam heeft de schoolsporttoernooien voor de komende periode afgelast. Normaal gesproken vindt rond deze tijd het voetbaltoernooi plaats, maar dit gaat helaas dus niet door. 

 

Coronamaatregelen

We zien dat de kinderen zich goed aan alle extra maatregelen houden. Het gebeurt echter wel af en toe dat kinderen uit groep 7 of 8 hun mondkapje vergeten (zij krijgen er dan 1 van school). We willen u vragen uw kind een mondkapje mee te geven. 

Mocht een kind verkouden zijn, dan kan hij/zij helaas niet naar school. Als een kind een negatieve testuitslag heeft maar nog steeds verkouden is, dan mag hij/zij wel naar school mits de klachten niet verergeren. 

Mocht u twijfelen of uw kind naar school mag komen of niet, dan kunt u altijd even bellen of mailen om te overleggen. 

 

Rapporten

Woensdag 31 maart krijgen de kinderen hun rapport mee naar huis. De rapportgesprekken vinden plaats in de week erna. Deze gesprekken zullen online/telefonisch plaatsvinden. Vanaf maandagmiddag 29 maart kunt u zich intekenen voor de rapportgesprekken. 

 

Spelletjes

Afgelopen week hebben alle groepen een aantal spelletjes gekregen. Deze spelletjes worden gebruikt tijdens de pauze (als het regent) of als er even tijd over is. Een aantal kinderen uit groep 6 hebben geholpen met inventariseren welke spelletjes er nodig waren en hebben deze ook uitgedeeld. De populairste spelletjes zijn weerwolven, twister en regenwormen. 

 

 

 

 


Terug

St. Jobskade 14-16

3024 EN Rotterdam

010 4255385

bsmullerpier@nullrvko.nl