De haven komt naar ons toe

Donderdag 3 september 2020

Normaal nemen de groepen 7&8 tijdens de Wereldhavendagen een kijkje op het terrein waar dit evenement plaatsvindt. Helaas gaan de Wereldhavendagen dit jaar niet op de gebruikelijke manier door, maar is er wel een alternatief programma.

Morgen (vrijdag 4 september) zullen de groepen 5 tot en met 8 een bezoek brengen aan zeilschip De Eendracht. Deze zal afgemeerd liggen aan het Mullerhoofd.

Met bijna 60 meter lengte, 13 meter breedte en een diepgang van 5 meter is dit zeilschip de grootste gaffeltopzeilschoener van Nederland. Zeilschip De Eendracht valt in de A-klasse zeilschepen. Ook wel tall-ships genoemd; de grootste zeilschepen ter wereld. Met dit zeilschip kun je kort of langer op zeilavontuur. De bemanning bestaat vrijwel helemaal uit vrijwilligers. De bemanning vertelt ons graag van alles over het reilen en zeilen op deze driemastschoener.

Tijdens het bezoek van groep 7 (rond 11.30 uur) zal RTV Rijnmond aanwezig zijn om een impressie te geven van de alternatieve Wereldhavendagen. Tijdens het filmen zullen zij rekening houden met de ingevulde AVG-formulieren. Geïnteresseerden kunnen live meekijken via de volgende link: https://www.facebook.com/rotterdamisopen .

 


Terug

St. Jobskade 14-16

3024 EN Rotterdam

010 4255385

bsmullerpier@nullrvko.nl