Eerste schooldag + gym

Eerste schooldag + gym

Beste ouders,

 

Vandaag was voor uw kind de eerste schooldag als groep 3 leerling. We hebben vandaag aandacht besteed aan de kennismaking met elkaar, de leerkrachten en het klaslokaal. De kinderen mochten hun eigen tafel zoeken in de klas en hebben hun eigen laadjes versierd. Ook hebben ze hun eerste leesles gehad en de letter i leren kennen.

De eerste weken besteden we veel aandacht aan groepsvorming en het met elkaar creëren van een prettige leeromgeving.

De kinderen gaven als reactie op de eerste dag dat ze het leuk hebben gehad. Sommige vonden het wel even wennen om lang aan hun tafel te zitten. We proberen het aan tafel werken af te wisselen met andere activiteiten.

Op dinsdag en donderdag is er gymles in de grote gymzaal. We vragen de kinderen om op deze dagen een gymtas mee te nemen met een sportbroekje, een t-shirt en sportschoenen. Sportschoenen zijn verplicht voor de veiligheid en hygiëne. De gymtas gaat op dinsdag en donderdag ook weer mee naar huis, zodat de spullen gewassen kunnen worden.

Op maandag en vrijdag is juf Katja in groep 3. Dinsdag, woensdag en donderdag staat juf Gerdien voor de groep. Ook hebben we een stagiaire onderwijsassitent om de klas te ondersteunen. Zij heet Florine en zij is er op de maandag, donderdag en vrijdag. Zij zal bijvoorbeeld aan slag gaan in kleine groepjes ter ondersteuning van het lezen en rekenen.

We begrijpen dat u heel graag de klas had willen zien en het nieuwe plekje van uw kind. Door de rare omstandigheden is dit helaas niet mogelijk. We proberen de komende dagen wat foto's te plaatsen, zodat u toch een indruk kunt krijgen. De eerste foto's staan in de fotomap.

Groet,

Juf Gerdien en juf Katja

Terug

St. Jobskade 14-16

3024 EN Rotterdam

010 4255385

bsmullerpier@nullrvko.nl